Proizvodnja

1. SELECT 5 ENKODER

Uređaj je namenjen za ugradnju u radio stanice koje nemaju SELEKT 5 enkoder. Ugradnja je jednostavna. Dovedete napajanje 9-12V, Povežete tačku u radio stanici koja aktivira PTT ( mora da bude sa aktivacijom na masi, 0V), i audio izlaz dovedete na ulaz mikrofona.

Sistem se može podesiti na sve standarde CCIR 100ms/70ms, EEA, ZWEI. Pritajm se može podesiti od 50 ms do 1000 ms.

Programiranje je posebnim sofwerom i programatorom.

6. Kablovi za napajanje radio stanica.

Kablovi za napajanje radio stanica su napravljeni  od bakarne pletenice, prečinka 2,5 mm2. Na kablu se nalazi auto osigurač, 10A. Priključak za radio stanicu je u varijantama, originalni MOTOROLA konektor ili univerzalni, za druge vreste radio stanica. Dužina je 2,5m.

  Pregled PL (CCIR) kodova

2. ANTENE SA MAGNETNOM BAZOM

Antene su namenjeneza korišćenje u prevoznim sredstvima, kada se ne želi bušiti krov radi montaže. Imaju magnetnu bazu, koja čvrsto drži antenu na krovu. Namenjene su za opsege 4m( 66-88 MHz), 2m (136-174 MHz) i 0,7m (440.470 MHz). Antene su četvrt talasne  dužine(l/4 ) i imaju 0 dB.

Dužina štapa prilagođava se radnoj frekvenciji.

3.PROGRAMATOR za radio stanice

Programator za radio stanice , namenjen je za programiranje različitih modela radio stanica. Za programiranje je potrebno posedovanje softwera, koji se može preuzeti od proizvođača radio stanica i najčešće je slobodan za preuzimanje.

Za programiranje pojedinih modela potreban je poseban kabl, koji je potrebno poručiti uz programator.

4.PL ENKODER

Enkoder je namenjen za ugradnju u radio stanice koje nemaju mogućnost emitovanja signala sa PL pod ton. U programator se upisuju podtonovi (subtone), po standardu MOTOROLE (PL-private line) ili CCIR numeracijom.

5. KONTROLER ZA REPETITORE

Kontroler je namenjen za repetitore u kojima se koriste MOTOROLA radio stanice model M208, M216, GM300, GM340 i CM340. Povezuje se preko ACC konektora. Ima mogućnost regulacije nivoa modulacije.

Prednja ploča: Prekidač on/off, test prekidač, signalizacija napajanja i signalizacija aktivnog TX-a.      

Pregled PL (CCIR) kodova